Het geluksverhaal van Annelies

Dit is Annelies Demeulenaere, een zeer gedreven vrouw uit Antwerpen. En een fantastische mama van 2 kindjes, met heel veel passie voor het creëren van dingen. We vroegen aan Annelies wat haar gelukkig maakt voor onze reeks ‘Verhalen van Geluk’.

Annelies, waar word je gelukkig van? 

Gelukkig zijn betekent voor mij doen wat ik graag doe en waar ik goed in ben, waar ik in uitblink. 

Ik hou ervan om mooie dingen te creëren. Of het nu gaat om een interieur inrichten, een mooi kaartje ontwerpen, een decoratieve styling maken voor een fotoshoot of een object ontwerpen, it all sparks joy!

Ik geniet van de zoektocht naar de perfecte verhouding tussen vormen, de zoektocht naar net die ene kleur of die precieze textuur die de juiste spanning teweeg brengt in het beeld. Als ik dan kom tot het eindresultaat, waarbij de sfeer klopt en alles een mooi geheel vormt, dan krijgt mijn hart vleugeltjes!

Daarnaast is geluk nog veel meer dan mijn talenten alleen. Doorheen de jaren heb ik beseft dat geluk zit in tevreden zijn met wat ik heb, voldoening vinden in wat ik doe en appreciatie krijg voor hetgeen ik creëer. 

Als laatste word ik ook echt gelukkig van tijd doorbrengen met mijn gezin, met mijn man en lieve kindjes. Wij houden ervan om als gezin het bos in te duiken. De frisse boslucht geeft letterlijk frisheid in onze hoofden. De repetitieve actie van het wandelen (links-rechts) maakt het hoofd leeg, schept ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten, en maakt ook plaats om onprettige dingen te kunnen relativeren. Al wandelend door de natuur hebben mijn man en ik de allerbeste gesprekken. De kinderen zijn ook altijd op hun best als ze in de natuur zijn. De Japanners hebben hier een fantastisch woord voor, Shinrin-yoku of te wel bosbaden. Het is dan ook niet voor niets dat ik ervan hou om mij te omringen met veel planten in mijn huis. Gewoon omdat ze zo’n kalmerend effect hebben om mijn gemoedstoestand. 

Hoe heb je nu ontdekt waar je gelukkig van wordt? 

Ik ben enkele jaren geleden door een zware post-natale depressie/burn-out gegaan. Mijn hele zijn lag in scherven uiteen. Stukje bij beetje heb ik alles losse stukken terug kunnen lijmen en ik heb hierbij bewust dingen veranderd. Ik had toen de kans om mezelf heruit te vinden, om hetgeen mij blokkeerde in het verleden te verwerken en om te buigen naar een nieuwe kracht. 

Ik heb lange tijd therapie gevolgd bij een fantastische psychologe en ben ik hierbij stukje bij beetje tot mijn ware zelf gekomen. En doorheen dit proces heb ik ook gaandeweg ontdekt wat mij echt gelukkig maakt, en dat is het creëren van schoonheid. Het is door deze fase in mijn leven door te maken dat ik nu ben wie ik ben. En dat ik de moed en het zelfvertrouwen heb gevonden om mijn droom waar te maken, leven van het creëren. Het leven is veel te kort om die droom alsmaar uit te stellen. Dus mijn motto is sinds kort: het leven is nu en het leven is aan de durvers! 

Het leven is nu en het leven is aan de durvers!”

Hoe deel je dat met anderen?

Ik kan met trots zeggen dat hetgeen waar ik echt gelukkig van word, ik nu ook voltijds uitoefen als beroep. Sinds 14 september 2019 heb ik de stap gezet naar ‘springplank als zelfstandige’, waar ik een jaar lang de kans krijg om mijn eigen bedrijf op poten te zetten. En dat bedrijf omvat visuele vormgeving, specifiek gericht op twee luiken: het ontwerpen/stylen van interieurs en daarnaast grafische vormgeving. En hoe deel ik nu hetgeen wat mij gelukkig maakt met anderen? Door het creëren van schoonheid, onder de vorm van het ontwerpen van een droominterieur of van bijvoorbeeld een liefdevol geboortekaartje. En zeg nu zelf, hoe heerlijk is het om te kunnen doen wat je echt gelukkig maakt, dat dan ook anderen blij maakt en dat je er bovendien je boterham mee verdient. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor deze fase in mijn leven, ook al heb ik er in het verleden heel wat watertjes voor moeten doorzwemmen. 

Het delen van van wat mij gelukkig maakt is ook iets wat ik wil gaan posten op mijn instagram-pagina, mijn ervaringen als vormgever en als startend ondernemer (de website is nog in de maak). Heel belangrijk vind ik hierbij is dat ik niet enkel het mooie afgewerkt product wil laten zien, maak ook het hele proces errond. En daarnaast ook mijn persoonlijkheid als gezicht van mijn merk. 

Ik hoop van harte dat ik jullie heb kunnen inspireren en misschien kan ik binnenkort wel iets voor jou ontwerpen! Meer over mezelf kan je vinden op mijn instagramaccount @annelies.demeulenaere.

Wil je graag zelf vertellen waar je gelukkig van wordt? Stuur ons dan een mailtje en wie weet interviewen we jou wel voor onze ‘Verhalen van Geluk’.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *