Geluk vinden in creativiteit – Marlies

Dit is Marlies. Een toffe madam van 26 en al van kleins aan gefascineerd door creatief bezig zijn. “Ik ging elke woensdagnamiddag naar de tekenschool. Elke week opnieuw keek ik enorm hard uit naar deze dag.” vertelt ze. Want is geluk is niet enkel terugblikken maar evengoed ook een groot stukje verlangen naar. En die gelukskriebels door creatief bezig zijn komen niet zomaar ergens vandaan: “Daarnaast was ik graag aan het prullen. Mijn grootmoeder is een creatieve bezige bij en mijn vakanties waren steeds gevuld met het uitproberen van dingen.”

Marlies bijt de spits af in deze reeks “Stories of Happiness” waar we gebruikers van de gelukszaaiers app vragen naar wat hen gelukkig maakt. Geen makkelijke vraag, maar wel de aanleiding tot een leuk gesprek.

Marlies, wat maakt jou gelukkig? Ik wist altijd al wel dat creativiteit voor mij heel belangrijk is. Daarom ging ik ook kleuteronderwijs studeren en hier kon in mijn creativiteit helemaal in kwijt. Maar als ik iets moet uitkiezen waar ik echt gelukkig van wordt dan is het wel van tekenen op een bankje, zoals ik ook vertelde tijdens ons interview bij Radio 2. Ik vind het stiekem niet alleen leuk om te kijken en te observeren. Maar hoe fantastisch is het ook om ergens op een bankje te gaan zitten en met mijn schetsboekje aan de slag te gaan.”

Hoe heb je ontdekt dat creatief bezig zijn je gelukkig maakt? Toen ik een half jaar geleden terug kennismaakte met aquarel had ik nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om terug te gaan experimenteren. Want creatief bezig zijn was wat naar de achtergrond verdwenen. Door een coaching tijdens een burn-out, ontdekte ik dat creativiteit veel te belangrijk voor me is. Ik werkte al een 3 tal jaar als zorgjuf en miste het om creatief bezig te zijn.

Ik kocht een tekenboek dat ik de titel gaf: dream, create, en inspire. Met het idee om zelf nieuwe dingen te ontdekken. Steeds opnieuw probeer ik iets nieuws uit. Ik schreef me ook in voor een cursus zeefdruk en stond perplex van de mogelijkheden en de eenvoud. En zo groeide de laatste maanden opnieuw mijn passie voor creatief bezig zijn. Ik merkte dat ik daar echt enorm gelukkig van wordt.

En deel je ook op een of andere manier met anderen waar je gelukkig van wordt? Ik merk dat het belangrijk is om ook naar buiten toe te laten zien wat me gelukkig maakt. Om dit alles te delen maakte ik ook een ‘creatieve instagramaccount’ met als naam creatieve marlies. Niet alleen om mezelf een beetje te promoten als creatief all-rounder, maar om mezelf ook af en toe eens te verplichten om een momentje te nemen om mijn creativiteit ten volle te laten stromen. Om achteraf telkens weer te kunnen zeggen: ‘hier word ik echt gelukkig’ van. Ik kijk er met de gelukszaaiers en met de lente in aantocht naar uit om gezellig op een bankje samen met wat anderen de omgeving creatief vast te leggen op papier.”

Word je net als Marlies gelukkig van een creatief moment? Ga de uitdaging dan aan en ‘verplicht’ jezelf om wat meer te doen waar je gelukkig van wordt door dit te delen in de gelukszaaiers app.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *