geluk zaaien in drie stappen

Hoe gelukkig worden in 4 stappen

Sinds begin maart kan je met de gelukszaaiers app ervaringen die gelukkig maken delen en ontdekken. Maar hoe werkt dat? En kan je gelukkig worden met de app? Spoiler alert: je smartphone gaat het niet voor je doen. Maar met deze vier stappen en de app kom je al een heel stuk verder.

Stap 1: Denk aan een ervaring die je gelukkig maakte

Je hoeft het niet moeilijker te maken. Waarschijnlijk zal je al bij deze stap een klein beetje geluk voelen. Wanneer voelde je iets van geluk? Wat was je toen aan het doen of wat zag je toen? Of misschien is er gewoon iets wat je heel graag doet. Is het al lang geleden dat je dat hebt gedaan. Maak gerust een lijstje met al die dingen die je gelukkig maken. Geen ideeën? In de app deelden verschillende mensen al enkele leuke dingen:

  • wafeltjes eten als ontbijt
  • naar een kunstwerk kijken in het Middelheim openluchtmuseum
  • gaan wandelen op maandagavond
  • lekkere hapjes eten
  • thee drinken

Stap 2: Maak een afspraak met jezelf

Terugkijken naar de momenten die je gelukkig maken is natuurlijk fijn. Maar geluk is ook een werkwoord. Maak een afspraak met jezelf om opnieuw die ervaring op te zoeken of dat ene ding te doen wat je zo graag doet. Blokkeer bewust wat tijd hiervoor in je agenda, al is het maar kort.

Stap 3: Download de gelukszaaiers app

Geluk vermenigvuldigd zich als je het deelt. Geen makkelijke opgave om zomaar te delen wat jou gelukkig maakt. Maar wat als je jouw geluk zou kunnen delen en zo iemand anders ook gelukkig wordt. Of wat als je kan kan ontdekken waar anderen in je buurt gelukkig van worden. Maar hoe begin je daar aan?

Daarom ontwikkelden we de gelukszaaiers app: een app waardoor je verbonden bent met andere gelukszaaiers en gelukszoekers. Via deze link kan je een uitnodiging aanvragen en enkele minuten later heb je de downloadlink in je mailbox zitten.

Stap 4: Deel je geplande gelukservaring

Het is een beetje zoals goede voornemens. Als je ze niet tegen iemand anders vertelt is het moeilijker om het voornemen vol te houden. Deel dus wat jou gelukkig maakt en wanneer je tijd hiervoor hebt gemaakt met de andere gelukszaaiers in de app.

Zo, dat is geluk(t). Je hebt alvast een moment in je agenda staan waarop je iets gaat doen dat je gelukkig maakt. En bovendien kunnen andere gelukszaaiers kiezen om mee te komen doen (je krijgt dan een berichtje) en ontstaan er ontmoetingen die vertrekken rond de vraag: “wat maakt jou gelukkig?”. Geweldig toch!

Oké, je hebt de gelukszaaiers app niet echt nodig voor deze vier stappen richting meer geluk. Dat moeten we toegeven. Maar hij kan je wel helpen om inspiratie op te doen, of iets nieuws te ontdekken door mee te liften op het geluk van anderen. Wil je het eens proberen: download de gelukszaaiers app dan hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *