de gelukszaaiers app lancering

De app voor meer geluk is online!

Op woensdag 6 maart lanceerden we een unieke applicatie waarmee ze de smartphonegebruiker aanzetten om een keer niet op het scherm te turen maar te gaan doen waar ze echt gelukkig van worden. “Het draait om ervaringen die je gelukkig maken te delen,” vertelt Thijs Van den Brande, één van de initiatiefnemers van de gelukszaaiers. “De Gelukszaaiers is de ideale app om vanuit die positieve ervaringen ook anderen in de buurt te ontmoeten want je kan ook beslissen om mee te gaan doen aan een activiteit die iemand anders gelukkig maakt door op de kaart te zien wat er in de buurt te doen is.

De Gelukszaaiers speelt voor de ontwikkeling van haar app in op twee belangrijke resultaten uit het geluksonderzoek waaruit blijkt dat Geluk ook een stuk een werkwoord is en dat de sociale contacten van mensen in grote mate ook impact hebben op het persoonlijk welbevinden. “We vertrekken niet enkel vanuit wetenschappelijk onderzoek maar gaan ook zelf onderzoeken wat de impact is van de app op het persoonlijk welbevinden van de gebruikers. Want geluk is geen gedoe voor geitenwollensokken-wereldverbeteraars. Het is niet omdat geluk in grote mate subjectief en persoonlijk is dat het niet meetbaar is.

“Wat tijdens de ontwerp en bouwfase van de App alvast opviel”, vertelt Samuel Overloop, “is hoe geluk ook heel wat mensen kan inspireren en enthousiasmeren“. Een tiental mensen hebben zich al kandidaat gesteld om ook ‘stories of happiness’ te gaan verzamelen, korte verhalen waarin we gebruikers van de app aan het woord laten om te vertellen over wat hen nu juist gelukkig maakt.

Maar ook in de ontwikkeling werkte het geluk een handje mee. De mensen van /Capps hielpen ons met het design van de app, vanuit Cloudway werd iemand enkele dagen vrijgesteld om ons te ondersteunen en in ons partnerschap met AppFoundry viel het direct ook op dat zij minstens even enthousiast waren voor de app en dat het voor hen meer was dan een project voor een klant. Apps from Antwerp heeft ons een sterke financiële boost gegeven om de app op te leveren, maar zonder de bijkomende steun zou het zeer moeilijk zijn geweest om tot zo’n prachtige app te komen op slechts 3 maanden tijd.

In de eerste plaats willen we nu een grote groep gebruikers verzamelen op een relatief korte afstand van elkaar. Op die manier kunnen we garanderen dat er ook veel ervaringen gedeeld worden. Maar als je ook wat verder woont van de testwijk in Antwerpen ben je welkom om op de app te delen wat jou geluk brengt. Op zich is het belangrijkste dat je meer doet wat jouw gelukkig maakt. Ook al komt er niemand mee doen, je hebt toch iets gedaan wat je graag doet en enkel al daardoor is het moment al geslaagd.

Heb je de app nog niet geïnstalleerd? Ga dan snel naar https://gelukszaaiers.be/getapp/, registreer je en ontvang de downloadlink naar de app in je mail.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *