gelukszaaiers gva artikel geluk antwerpen

de Gelukszaaiers bouwen app voor geluk met steun van Apps from Antwerpen

De drie winnaars van de ontwikkelwedstrijd Apps from Antwerp zijn bekend. En onze app om meer geluk in Antwerpen te creëren en te delen zit erbij! De komende maanden ondersteunt de Stad Antwerpen ons financieel voor de verdere ontwikkeling van de app om hem in het voorjaar van 2019 te lanceren.

Jan Stassijns van Gazet van Antwerpen zette ons mooi in de kijker
(10/11/2019) :

Wat maakt jou gelukkig? Dat is de centrale vraag van ‘De Gelukszaaiers’, de applicatie die we gaan ontwikkelen. “Het idee is anderhalf jaar geleden ontstaan met de vraag ‘hoe kunnen we Antwerpen aangenamer maken'”. Daar is de vraag uitgekomen ‘wat maakt de Antwerpenaar gelukkig?’. De applicatie helpt mensen die vraag te beantwoorden.

De bedoeling is ook om geluk in Antwerpen erg concreet te maken. In mijn geval, is dat bijvoorbeeld een koffie drinken met zicht op de Schelde. Dat is mijn geluksmomentje. Via de app kan je dat moment delen met anderen om er samen van te genieten. Zo creëer je gelukservaringen en ontmoetingsmomenten.

Geluk is een abstract begrip. Zijn we gelukkig? Hebben we doelstellingen in ons leven? Het zijn vragen die tegenwoordig steeds meer de kop opsteken. De geluksvraag komt vroeg of laat naar boven. Door mensen te laten nadenken over wat hen gelukkig maakt en daar heel concreet actie rond te ondernemen, hoop ik dat de app ook echt iets kan betekenen.

Het concept is klaar en met de steun van de stad kunnen we nu starten met programmeren. Ik hoop in de lente van volgend jaar de app te kunnen lanceren.

gelukszaaiers gva artikel geluk antwerpen

Daarnaast verscheen het nieuws ook via:

ATV: Winnaars wedstrijd ‘Apps from Antwerp’ krijgen financiële ondersteuning van de stad
HLN: Winnaars Apps from Antwerp gekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *