workshop geluk app gelukszaaiers

De eerste workshop: hoe bouwen we een geluk app?

De Gelukszaaiers heeft als doel om mensen bij elkaar te brengen en hen uit te dagen om elkaar oprecht gelukkig te maken. Eén van de mogelijke middelen is een geluk app waarin we aan elke gebruiker de vraag stellen:

“Wat kan ik doen om iemand anders, die ik niet ken, gelukkig te maken?”

en daarbij de gebruiker helpen om het antwoord op de vraag te formuleren en af te bakenen in tijd (locatie) en ruimte (datum, tijdstip, …). Elke ‘geslaagde’ ontmoeting levert de gelukszaaier punten op, die deze dan kan omruilen voor “kleine gelukjes”, beloningen die niet uit te drukken zijn in een financiële waarde (bv. een persoonlijk gedicht van een dichteres of een optreden van één liedje bij je thuis in de woonkamer). Een app voor meer geluk dus.

We zijn er ook van overtuigd dat het delen van geluk, je ook echt gelukkig kan maken. Vragen naar wat je kan doen om iemand anders gelukkig te maken in plaats van wat je nodig hebt om gelukkig te worden heeft dus een dubbel effect.

Hoe maak je dat nu concreet?

Deze vraag stond centraal in de eerste workshop waarin we het concept en het design van de geluk app onder de loep namen. Onder een stralende zon (het weer zou nog omslagen) met een hapje en een drankje gingen we met 6 personen door de verschillende ontwerpen van de applicatie.

Verwachtingen werden uitgesproken en er werd heftig gediscussieerd over hoe we ervoor kunnen zorgen dat gelukszaaier en gelukszoeker elkaar kunnen vertrouwen. De eerste ontwerpen van de app werden kritisch bekeken. Nieuwe schetsen van schermen werden gemaakt en het gebruikersgemak van de app werd nauwkeurig bekeken. Op het moment dat de wind opstak en al onze notities deed gaan waaien konden we terugblikken op een geslaagde workshop met als resultaat een beter zicht op hoe de applicatie tot meer geluk zou moeten leiden:

En wat nu?

De tweede gelukszaaiers workshop gaat door op woensdag 23 augustus, van 20u tot 22u. We zijn te gast op de locatie van Atopia (Rijnkaai, 2000 Antwerpen). Heb je interesse om deel te nemen: mail dan naar gelukszaaiers@gmail.com met als onderwerp ‘ik wil meedoen aan de workshop!’.

Ondertussen wordt er ook al gestart aan de ontwikkeling van de web applicatie. Ben je vertrouwd met reactJs, NodeJs of PostgreSQL of heb je wel wat kaas gegeten van UX/UI design? Wil je mee de missie van de gelukszaaiers realiseren? Mail dan naar info [at] gelukszaaiers.be met als onderwerp ‘ik wil mee developpen’.

Sowieso moeten we nog de BBQ van op het einde van de eerste workshop herhalen zodat hij deze keer met wat geluk niet in de regen valt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *